Mobing afera v rektoratu Univerze v Mariboru

Očitki o mobingu in spolnem nadlegovanju glavnega tajnika rektorata Univerze v Mariboru (iz članka v Dnevniku)
....Obup in nemoč vejeta iz pisem, ki sta jih rektorju Igorju Tičarju poslala pomočnika glavnega tajnika Univerze v Mariboru. V njih sta Tičarju potožila nad mobingom in spolnim nadlegovanjem, ki naj bi ga izvajal glavni tajnik in ključni rektorjev zaupnik Teodor Lorenčič. V pismih sta rektorja večkrat prosila za pomoč. 
....
Iz januarja objavljenega samoevalvacijskega poročila rektorata je mogoče sklepati, da Ujčičeva in Vidonja nista edini domnevni žrtvi mobinga. Anketa o zadovoljstvu na delovnem mestu namreč prikazuje rektorat v zelo temačni luči. V anonimni anketi je sodelovalo 49 zaposlenih, 47 odstotkov jih je zaznavalo mobing, 39 odstotkov pa je izrazilo nezadovoljstvo z delom vodstva.


 Ter reakcija vodstva UM?
»Če so odnosi slabi, jih bom uredil,« je februarja omenjeno anketo komentiral Tičar in trdil, da z mobingom doslej ni bil seznanjen. »Osebno nisem dobil nobene pritožbe. Dobil sem le pismo (Ujčičeve, op. p.), ki pa je bilo pisno umaknjeno,« je pojasnjeval rektor. Zato naj ne bi imel podlage za ukrepanje. 
...Rektor Tičar je ukrepal drugače, kot sta pričakovali domnevni žrtvi mobinga. V ponedeljek je vodstvo univerze spremenilo sistematizacijo delovnih mest v rektoratu, s katero se ukinjajo tri delovna mesta. Dve izmed njih ta čas zasedata Vidonja in Ujčičeva. V rektoratu trdijo, da želijo z ukinitvijo delovnih mest izboljšati učinkovitost služb v rektoratu.

Tudi, če je slednje res (ampak reorganizacija ki je naperjena praktično le proti delovnim mestom žvižgačev!), kar kliče po PR katastrofi. Reakcija me spominja na komuniciranje z javnostjo po aferah "dodatki za stalno pripravljenost", "dodatni zaslužki" - čista nezmožnost predvidevanja, kako bo njihovo ravnanje zaznala širša javnost.

Oznake: , ,