Vabilo na posvet: Od mladih doktorjev znanosti do samostojnih vodij raziskovalnih skupin

Vljudno vas vabimo na posvet o položaju mladih v znanosti, ki bo v četrtek, 12. marca, med  9. in 17. uro v Hotelu Slon v Ljubljani. Udeleženci se bomo posvetili problematiki prvih desetih let po doktoratu. Ta so ključna, da se mladi znanstvenik osamosvoji in ustanovi lastno raziskovalno skupino. Gostje bodo strokovnjaki s področja znanstvenih politik in uspešni mladi vodje raziskovalnih skupin iz več kot dvajsetih evropskih držav.

Tema posveta je:
“Transition to research independence across the European Research Area: How do variations in national policies, incentives, and funding mechanisms influence the success of young researchers?”


Posvet, ki bo potekal v angleškem jeziku, organizira “Sci-Generation”, COST mreža mladih evropskih raziskovalcev, ki razvija priporočila za izboljšanje znanstvene politike na evropski in nacionalnih ravneh. Mreža se osredotoča predvsem na mlade doktorje znanosti v obdobju raziskovalnega osamosvajanja. Eden izmed ciljev posveta je zbiranje idej in predlogov lokalnih raziskovalcev in entuziastov – udeležite se in vplivajte tudi sami!

Program je objavljen na spletnem naslovu: Sci-Generation Ljubljana 2015.

Vljudno vabljeni!

COST mreža Sci-Generation
Predsednik: prof. dr. Thomas Schäffer
Za več informacij kontaktirajte lokalnega organizatorja.

Oznake: ,