Človeštvo za podnebje (People's Climate March)!

Danes v nedeljo 21. 9. 2014 poteka po vsem svetu množičen protest People's Climate March, s katerim želi človeštvo svoje voditelje opozoriti, da se je treba s problemom podnebnih sprememb nemudoma soočiti in spopasti. Časa za odlašanje ni več!

V Sloveniji smo pred leti celo ukinili že obstoječo Služba Vlade RS za podnebne spremembe, nova vlada pa problema podnebnih sprememb v koalicijski pogodbi sploh ne omenja!

Danes je priložnost, da jasno povemo, da so podnebne spremembe ena izmed osrednjih političnih tem. Zato se udeležite protesta v svojem kraju ali v Ljubljani na Prešernovem trgu ob 16h! Če še omahujete, samo poglejte slovenske novičarske (časopisne in televizijske) spletne portale. Zdajle, ko to pišem, o največjem svetovnem protestu glede podnebnih sprememb v zgodovini, v katerega se je vključilo 150 držav, ne poroča pri nas prav nihče razen okoljskih aktivistov na blogih, facebooku in twitterju.

Podatki iz pravkar objavljene raziskave:

Models predict how much the world will warm depending on how much we emit in future. Scientists typically look at four different possible futures, ranging from an uber-green society to a worst-case scenario, in which no action is taken to combat global warming. Le Quéré and her colleagues show how today's emissions are near-perfectly in line with the worst-case scenario. This means that, according to scientists' best estimates, the world will be as much as 5.4 ºC warmer in 2100 than it was before the industrial revolution. (World on track for worst-case warming scenario - environment - 22 September 2014 - New Scientist)