Demšar v.d. direktorja?

Iz včerajšnjega Dela:

Upravni odbor agencije za raziskovalno dejavnost se je danes odločil, da ne izbere najprimernejšega med devetimi kandidati za novega direktorja agencije. Svoj predlog za prvega moža agencije želijo v potrditev dati novi in ne odhajajoči vladi.  
Sedanjemu direktorju Franciju Demšarju mandat poteče zadnji dan v avgustu. Če nove vlade do takrat ne bo, bo upravni odbor trenutni izvršilni oblasti predlagal, da imenuje vršilca dolžnosti direktorja, je danes zvečer po koncu šesturne seje za Delo povedal njegov predsednik Rado Bohinc. Na seji, ki so se je po besedah Bohinca udeležili vsi člani, so ta predlog sprejeli soglasno. 
In današnjega Dnevnika:
Po včerajšnji odločitvi bo tako dosedanjemu direktorju Franciju Demšarju mandat najverjetneje podaljšan kot vršilcu dolžnosti (redni mandat se mu izteče konec avgusta), nato pa bi lahko izvedli tudi nov razpis z daljšimi roki. Ti so bili skrajšani domnevno zato, ker so želeli na agenciji ujeti čas pred iztekom Demšarjevega mandata. Temu pa je med drugimi nasprotovalo petinpetdeset znanstvenikov, ki so na agencijo in vlado naslovili protestno pismo. 
Kaj meni o razpisu in njegovih okoliščinah, smo vprašali tudi bodočega verjetnega mandatarja Mira Cerarja, vendar na naša vprašanja po tednu dni čakanja ni odgovoril. 
Med vidnejšimi kandidati so bili po naših podatkih dosedanji direktor Franci Demšar, nekdanji sekretar na ministrstvu za izobraževanje in znanost Jozsef Györkös in predavatelj na FDV Jaroslav Berce. 

Oznake: ,