Predavanje "v Indiji"

Priznam, da sem glede učenja na daljavo oziroma virtualnega spletnega študija še kar skeptičen, pa čeprav sem pred leti v okviru neke pobude na Madžarskem tudi sam že razvil en predmet za učenje na daljavo. A dopuščam možnost, da je moja skepsa zgolj posledica dosedanjih slabih vtisov, torej tega, da se e-učenje v praksi praviloma še ne izvaja dobro oziroma tako, kot bi se morda lahko.

(Open minds in te reči, sprašuj in preizprašuj. Mimogrede, če v Google začnete tipkati "e-learning is ", vam spletni iskalnik kot najpopularnejši ponudi zvezi "e-learning is the way to go" in "e-learning is not the way to go". To go or not to go?)

V tem duhu pa sem rade volje sprejel tudi vabilo iz Indije, da bi za slušatelje neke ambiciozne mlade univerze opravil predavanje prek videokonference. Oni v predmestju Delhija, jaz v sobici na rektoratu ljubljanske univerze, vmes pa kilometri in kilometri kablovja. Priznam, da bom prvič predaval s pomočjo kakega resnega videokonferenčnega sistema. Če je kdo od soavtorjev ali bralcev že predaval na tak način in ima kak neočiten tehnični nasvet, bo tako dobrodošel. Če bo jutri slučajno koga pot zanesla mimo New Delhija, pa je seveda dobrodošel tudi na predavanju.

Oznake: ,