The Next Big Thing     Ker nimam svojega bloga, se bom na Sašovo vabilo tudi odzval tukaj, in tu so moji odgovori na vprašanja.
          
      1. What is the title of your book (or story)?
Zadnja knjiga, ki je izšla, ima naslov Gabrijelov pasijon, gre pa za zgodovinski roman o menihu, ki se je v srednjem veku ukvarjal z zdravljenjem.

2. Where did the idea come from for the book?
Težko bi nastančno opredelil, od kje je prišla ideja.  Že kar nekaj let me zanima zgodovina medicine in pri prebiranju različnih materialov o zgodovini umetnosti zdravljenja sem prebral marsikaj zanimivega, kar bi želel predate tudi naprej bralcem.  To je en del, drugi del pa je bil enostavno navdih, ki je od nekod prišel.

3. What genre does your book fall under?
Knjiga je zgodovinski roman. 

4. Which actors would you choose to play your characters in a movie rendition?
Glavni junak v zadnjem delu knjige, ko ostari, vsekakor Sean Connery.  V večjem delu knjige bi glavni junak lahko bil Jernej Šugman, glavna junakinja pa Julie Delpy.

5. What is the one-sentence synopsis of your book?
Življenje srednjeveškega meniha, ki želi pomagati ljudem, njemu pa zapletena usoda marsikdaj ni naklonjena.

6. Is your book self-published or represented by an agency?
Knjigo je v Slovenščini izdala založba cicero (http://www.ciceron.si/site/ciceron_knjige/gregor_majdic_gabrijelov_pasijon-506.html) , v Angleščini pa sem jo izdal v samozaložbi preko Createspace orodja in je na voljo na Amazonu in drugih spletnih knjigarnah (http://www.amazon.com/Gabriels-Passion-Gregor-Majdic/dp/1438247354).

7. How long did it take you to write the first draft of your manuscript?
Težko bi natančno opredelil, verjetno kakšni dve leti.

8. What other books would you compare this story to within your genre?
Kritiki in bralci so knjigo večkrat primerjali z Ime rože Umberta Eca.  Glavne podobnosti so podoben čas, v katerem se zgodba dogaja, in to, da se večina zgodbe odvija za samostanskimi zidovi.  Drugih podobnosti v bistvu ni, morda pa je še kakšna druga podobnost, ki tja ni zašla zavestno temveč podzavestno, saj je Umberto Eco eden mojih najljubših sodobnih pisateljev.

9. Who or what inspired you to write this book?
Ni bilo neke posebne inspiracije.  Enostavno želja po pisanju, zgodba pa je prišla nekako sama po sebi.

10. What else about your book might pique the reader’s interest?
Knjiga se ukvarja z zanimivim časom na prehodu iz srednjega veka v obdobje preporoda, renesanse, o katerem so naše predstave pogosto tudi nekoliko napačne, kar skušam delno pojasniti s tem romanom.  Čeprav je velik del knjige posvečen umetnosti zdravljenja, s katero se ukvarja glavni junak, vzporedno poteka nekaj drugih zgodb, povezanih s poreklom in zasebnim življenjem glavnega junaka ter inkvizicijo, več pa seveda ne smem izdati.