Pravila komentiranja

V luči spraševanja enega od rednejših komentatorjev morda ne bo odveč, da na kratko pojasnimo uredniško stališče glede nadzora oziroma brisanja neprimernih komentarjev.

Soavtorji bloga Kvarkadabra smo zelo veseli vseh konstruktivnih ali drugače dobronamernih komentarjev - pogosto se prav prek razprave v komentarjih določena vprašanja iz objav najbolje izostrijo ali razvozlajo. Kljub določenim pomislekom zaenkrat tako še vedno dopuščamo tudi anonimne komentarje, saj so ti z zelo redkimi izjemami prav tako dobrodošla dodana vrednost.

Vseeno pa bomo sem ter tja odstranili posamezen komentar, ki bo po tonu ali vsebini odstopal od pričakovane stopnje spodobnosti oziroma korektnosti tovrstne komunikacije. Pri tem ne bomo postopali samovoljno, ampak bomo izbrisali zgolj tiste komentarje, ki bodo po naši presoji vsebinsko povsem nerelevantni (npr. reklamna sporočila), žaljivi (kar velja tako v razmerju do drugih komentatorjev kot denimo v razmerju do ministra ali drugega nosilca javne funkcije, pa če se še tako ne strinjate z njegovim ravnanjem) ali kako drugače neprimerni.

Verjamemo, da bo to še naprej izjemna redkost, zato vam za konec raje želimo, da bi v letu 2013 vaši osnovni delci vsako nanosekundo izkoristili na najboljši možen način.

Soavtorji bloga Kvarkadabra

Oznake: