Nov razvojni tv program?

Barbara Rajgelj je včeraj na svojem blogu predstavila zelo zanimivo idejo, da bi parlamentarni tv program preoblikovali v razvojnega:
Predlagam, da se tretji program preoblikuje iz parlamentarnega v razvojni program: v prostor za pogovore o znanosti, družbenih alternativah, družbenih manjšinah, podjetništvu, okoljskih nevarnostih, razlagah pravnih pravil in sistema itd.
Mislim, da ga ni junaka, ki tega odličnega predloga ne bi takoj podprl. Upam vsaj, da je tako.

Za začetek bi bilo verjetno najbolj enostavno, če bi pri novem razvojnem programu povzeli kar koncept, ki ga je nekoč gojil portal vest.si. Se pravi preprosto (brez stočlanske ekipe lučkarjev, tonskih mojstrov in šoferjev) snemanje zanimivih dogodkov in njihova predstavitev na tv in na spremljajoči spletni strani. Pokrivali bi seveda vse: od motivacijskih treningov Opusa Dei do predavanj Delavsko-pankerske univerze, od delavnic za mlade podjetnike do pesniških večerov ob vinu in siru. Cilj programa bi bil na začetku zgolj posneti in predstaviti čim več dogajanja v državi in po možnosti tudi v okolici. Se pravi v trajnejšo obliko spraviti čim več idej, ki že krožijo.

Predlagam, da v komentarjih zberemo čim več idej, kaj vse bi se dalo izvesti v okviru takšnega programa. Seveda ob zavedanju, da bo imel gotovo zelo majhen proračun. Močno upam, da bo pobuda že del jesenskih varčevalno-razvojnih ukrepov!

Oznake: