Konec oddaje Ugriznimo znanost?

Danes sem v pogovoru z ustvarjalci oddaje Ugriznimo znanost izvedel, da jo želi vodstvo RTV SLO ob spreminjanju koncepta popoldanskega programa preoblikovati iz zdaj dokaj posrečene pretežno studijske variante, v formo javljanja s terena. Če bo do te transformacije res prišlo - danes naj bi menda zadnjič snemali v zelenem ovalnem studiu - bo verjetno trajalo kar dolgo, da se bo spet nova oblika ustalila in si pridobila gledalce. Z oddajami, ki naj bi pokrivale znanost, naša javna televizija v preteklosti v večini primerov ni imela pretirane sreče, zato se mi zdi toliko bolj žalostno, da se spreminja oblika, ki se je končno prijela.
Če oddaje ne poznate, si lahko vse pretekle oddaje ogledate preko spleta v arhivu oddaj. Prilagam pa je še kratko predstavitev koncepta in voditeljev:
V Izobraževalnem programu TV Slovenija nastaja tedenska oddaja Ugriznimo znanost, ki na poljuden, sproščen in duhovit način razlaga znanost. S temami o sodobni znanosti in raziskavah prikazuje, da je znanost sestavni del vsakdanjega življenja ter da je še kako zanimiva in vznemirljiva. Voditelja Anja Čuček in Matic Jerman se z znanstveniki in raziskovalci pogovarjata in z njimi tudi raziskujeta v studiu in na terenu. Teme oddaj so povezane z dosežki slovenskih znanstvenikov, znanstvenim dogajanjem na svetovni ravni in aktualnimi dogodki. Oddajo si lahko ogledate vsak torek ob 17.30 uri na prvem programu Televizije Slovenija. 

Oznake: