Elektronske ključavnice

Na naši fakulteti v zadnjih dneh precej nelagodja povzroča uvedba t.i. elektronskih ključavnic. Običajne ključavnice predavalnic bodo zamenjali z elektronskimi, ki se bodo odpirale z osebnimi čipiranimi karticami. Predavalnico boš torej lahko odklenil le takrat, ko je tvoj termin zaveden v centralnem sistemu urnikov.
Sistem bo omogočal največjo možno varnost tako, da bo vsakemu uporabniku posebej avtomatsko omogočil dostop do določenega prostora na podlagi urnika v VIS-u. Pregled nad delovanjem sistema bo mogoč preko enostavne spletne aplikacije, ki jo bomo uporabnikom predstavili predvidoma v začetku naslednjega tedna. (Iz obvestila zaposlenim)
Sistem bo seveda istočasno omogočal to, kar obvestilo fakultete imenuje pregled nad "racionalnejšo zasedenostjo prostorov", a kar številni delavci razumemo kot način uvedbe nadzora - za vsakega izvajalca se bo natančno vedelo in beležilo, kdaj in koliko časa je bil v določeni predavalnici.

Vem, da nekatere fakultete (npr. EF) ta sistem že imajo. Menda je Pravna fakulteta elektronske ključavnice hotela uvesti, pa so se delavci temu uspešno uprli. Prosim vas za informacije, izkušnje in mnenje. Nazadnje, a ne najmanj pomembno: fakulteto bodo nove ključavnice stale okoli 60.000 evrov.

Oznake: