Pahor in Janša o NEK2

V zadnjem Dnevnikovem Objektivu je kar nekaj zapisov na temo jedrske energije in situacije na Japonskem. Zdaleč najzanimivejša je anketa, ki so jo opravili med desetimi vidnimi slovenskimi javnimi osebnostmi. Za pokušino najbolj izpostavljena slovenska politika

Borut Pahor, predsednik vlade in predsednik stranke SD

Sem zagovornik jedrske energije. V Sloveniji imamo tri stebre zagotavljanja samooskrbe, eden od teh je prav nuklearka. Seveda je vprašanje varnosti ljudi in okolja bistvenega pomena. Tehnologija mora biti najboljša, zagotovljena mora biti maksimalna varnost. Samo pod tema pogojema sem pripravljen sprejeti odločitev (za gradnjo, op.p.).


Janez Janša, predsednik stranke SDS

Tiskovna predstavnica stranke Katarina Culiberg nam je pojasnila, da imajo za odgovore na takšna vprašanja bolj kompetentne ljudi, tako da Janša "ni ravno prava oseba za komentiranje, ni enoznačnega odgovora, zadeva je bolj kompleksna".

In kako sta se odrezala predstavnika slovenske inteligence?

Dr. Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani

Gregor Jagodič z oddelka za odnose z javnostmi Univerze nam je dejal, da je rektor zelo zaposlen, saj ima goste napovedane za 14 dni vnaprej. Jagodič je še menil, da "je za odgovor potreben čas, da se stvari preverijo". Nekaj minut kasneje nam je Jagodič poslal Pejovnikov odgovor, ki se glasi takole: "Sedaj prav gotovo ni pravi čas, da bi se opredeljevali do tega vprašanja. Počakati moramo, da bomo dobili vse podatke in ustrezna mnenja odgovornih strokovnjakov."

Dr. Jože Trontelj, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti

Špela Truden, vodja kabineta predsednika SAZU, nam je pojasnila, da se "gospod predsednik prof. dr. Jože Trontelj zaradi nujnih poklicnih in akademskih obveznosti žal ne more odzvati na vašo prošnjo"
Brez komentarja.

Oznake: , ,