Kdo je kdo na fakulteti?

Ako slučajno studirate ili možda samo imate namjeru da to pokušate, nek znate s kim imate posla:

STUDENT - mlada i punoletna osoba, kojoj je rečeno da treba da uči da bi uspela u životu. Pošto u to ne veruje, trudi se da što manje uči, a što više uspe u životu.

STUDENTKINJA - skoro isto što i student, ali mnogo lepše, naročito leti.

ASISTENT PRIPRAVNIK - dezorijentisana mlada ličnost sa mazohističkim osobinama. Očekuje pažnju od viših struktura kojima to ne pada na pamet.

ASISTENT (SA MAGISTRATUROM) - liči na asistenta pripravnika, samo što ima izraženu sklonost ka sredstvima za smirenje.

ASISTENT (SA DOKTORATOM) - zrela do umereno prezrela ličnost, sa visokim obrazovanjem , niskom tolerancijom i velikom izdržljivošću. Nestrpljivo se gura ka sledećoj kategoriji, ne znajući šta ga tamo čeka.

DOCENT - ličnost iz legende (nije ni čovek, ni profesor). Slaže se da za manje novca radi dvaputa više od profesora, samo da bi jednog dana postao profesor. Ne zna ništa drugo da radi, prestar je da bi emigrirao i voli studente (zove ih da se ponovo vide na ispitu).

VANREDNI PROFESOR - ličnost sa smanjenim fizičkim (i drugim ) sposobnostima. Kolekcionar novca. Drugih interesa nema.

REDOVNI PROFESOR - materijalno (finansijski) stabilna ličnost od najvišeg univerzitetskog ranga. Zna sve, govori više stranih jezika za koje nikad nije čuo. Piše zastarele knjige i ponosi se time. Nema nikakvog kontakta sa studentima.

PRODEKAN - obično je teško uočljiva osoba, koja želi nešto da promeni, ali ne zna šta i ne zna kako. Zaspi prebrojavajući prethodne dekane.

DEKAN - fakultetski službenik najvišeg ranga, koji je odgovoran za nerad svih prethodno nabrojanih kategorija.

vir: mail, ki kroži

Oznake: