Talking Tom Cat

Ljubitelji iPhonov ali iPadov gotovo poznate zastonjski programček Talking Tom Cat. Gre za prisrčno aplikacijo, pri kateri se lahko skupaj z otroki zabavate ob božanju prijaznega mačka Toma, ki bo za vami ponovil vse, kar mu poveste in se z raznimi gestami odzival na vaša dejanja. Če za Toma slučajno še niste slišali, si ga lahko ogledate na spodnjem videu.Maček Tom je s svojimi prijatelji postal prava globalna atrakcija, saj beleži v pol leta obstoja že več kot 60 milijonov prenosov, napovedujejo pa da bodo kmalu prebili magično mejo 100 milijonov prenosov. V sami aplikaciji lahko za dolar ali dva dokupite nekaj dodatnih kretenj in umik nadležnih oglasov, kar se je izkazalo za zelo dober poslovni model, saj podjetje beleži prihodke, ki se merijo v milijonih dolarjev.

Vsaj za nas pa je ključen podatek, da so Toma za majhen denar razvili v Ljubljani pri podjetju Outfit7 (Ekipa7 d.o.o.). Na portalu MladiPodjetnik.si si lahko preberete intervju z enim od razvijalcev aplikacije, tule pa je še nekaj drugih zanimivih podatkov:
Mobilne aplikacije iz ponudbe interaktivnih govorečih likov Talking Friends, ki jih razvija slovensko podjetje Outfit7 (Ekipa7 d.o.o.), so samo na božič 2010 beležile več kot milijon prenosov. To je za podjetje pomenilo skoraj 200.000 ameriških dolarjev prihodkov.
V celoti gledano so prenosi aplikacij iz ponudbe podjetja Ekipa7 že presegli številko 60 milijonov. Podjetje je v manj kot 6 mesecih po izdelavi prve aplikacije beležilo 41 milijonov prenosov. Število slednjih se mesečno povečuje za približno 10 milijonov, zato pri Ekipi7 načrtujejo, da bodo do 2. četrtletja 2011 dosegli magično mejo 100 milijonov prenosov.
Upoštevajoč marže, ki pripadajo Applu in Googlu, bi to za podjetje lahko pomenilo prihodke v višini 20 milijonov dolarjev. (vir)

Oznake: ,