Poročilo/opravičilo

Tista dva redna bralca Kvarkadabre, ki se posebej veselita tudi mojih objav, sta verjetno že opazila, da sem v zadnjih tednih bolj tiho. Njima v opravičilo, drugim v poročilo se na kratko oglašam z novicami.

To objavo pišem iz hotela v Washingtonu, kjer sem včeraj sodeloval na zelo zanimivi konferenci. Visok delovni ritem se bo nadaljeval še kakih deset dni, v katerih me ob navalu vsakdanjih opravkov čakata tudi še dve moderiranji/vodenji, najprej v četrtek na okrogli mizi najvplivnejših pravnikov leta 2010 (karkoli že to pomeni), nato pa prihodnji teden še na 4. konferenci o državljanstvu Sveta Evrope v Strasbourgu (program si lahko ogledate tule). Z 18. decembrom se zaključita dva meseca zelo intenzivnega ritma (z izvajanjem treh predmetov na dveh fakultetah, več konferencami in gostovanji ter kar nekaj projekti pisanja), nato se bom malo pogosteje spet oglašal tudi na Kvarkadabri.

A da ne pozabim, v skladu s prakso še povezavi na zadnji dve IUS kolumni:

- pred dvema tednoma sem pisal o posamezniku med lastno in narodno identiteto;

- včeraj pa o razmisleku o slabostih prava in tem, kdo je zanje odgovoren.

V slednji se dotikam tudi intervjuja z Gašperjem, ki ga je že predstavil Sašo. Intervju je dober in Gašperjeva zgodba je vredna občudovanja, a zaradi Pavlova nisem mogel ubežati refleksu na eno od izraženih misli. (O čemer sem malo drugače tudi na Kvarkadabri nekoč že pisal.)

Oznake: , ,