ponedeljek, 17. maj 2010

Kanada vabi vrhunske znanstvenike

Da bi dvignila kvaliteto svoje znanosti, se je Kanada odločila za zanimivo potezo. Izbrala bo 20 vrhunskih znanstvenikov in jih povabila, da svoje raziskovalne skupine preselijo na kanadske univerze.
The Canada Excellence Research Chairs (CERC) Program supports Canadian universities in their efforts to build on Canada's growing reputation as a global leader in research and innovation. The program awards each of the some 20 chairholders and their research teams up to $10 million over seven years to establish ambitious research programs in Canada.
In May 2010, the first group of Canada Excellence Research Chairs was announced. Selected through a rigorous peer review and selection board process, these chairholders are among the world’s top researchers.
Ker se je za odhod odločilo tudi kar nekaj Britancev, Guardian poroča o strahu pred odlivom možganov zaradi varčevanja nove vlade: Fears of brain drain as renowned British scientists move to Canada.

2 komentarja:

  1. niti ni prevec presenetljivo, da se britanci selijo iz svoje drzave. Stanje je v znanosti tam res katastrofalno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse lepo in prav, ampak meni se $10M za obdobje 7 let za celo skupino ne zdi prav veliko. Se posebej, ce se hoces iti neko vrhunsko znanost z izjemnimi profesorji.

    OdgovoriIzbriši