Študenti prava v ZDA

Od srede naprej tudi sam spremljam študente ljubljanske PF na njihovi strokovni ekskurziji v ZDA. Profesor Weiler, ki smo ga v Ljubljani gostili prejšnji četrtek in je bil na Kvarkadabri omenjen tudi v zvezi z noro kazensko ovadbo zaradi objave kritične recenzije, nas je tokrat v sredo in četrtek gostil na NYU in povezanih institucijah, med drugim tudi na novoustanovljenem raziskovalnem inštitutu, o katerem sem tu prav tako že pisal.

V sredo smo tako lahko sodelovali na dveh kolokvijih z zvezdniško zasedbo, na katerih je tekla razprava o nastajajočih člankih Marte Cartabie in Miguela Madura. Prvi od njih je bil poleg zanimive vsebine impresiven tudi po formi - potekal je v posebni razpravni dvorani na devetem nadstropju ene od stavb Pravne fakultete NYU, ki je v treh različnih smereh ponujala izjemen razgled na Manhattan čez strehe sosednjih stavb.

O ekskurziji sproti - in z zanimivim slikovnim gradivom - poročajo tudi sami študenti na posebnem blogu. Ne morem jamčiti za vso (prihodnjo) vsebino, a zaenkrat objavljajo povsem dobrodošle opisne in večinoma spodobne slikovne prikaze poti.

Oznake: ,