sreda, 24. februar 2010

Grožnja internetu z italijanskega sodišča

Kot so zapisali na Googlovem blogu (Serious threat to the web in Italy) je italijansko sodišče pravkar obsodilo Googlove uslužbence zaradi videoposnetka na portalu GoogleVideo, s katerim omenjeni sicer niso imeli prav nobenega opravka. Video so pri Googlu s portala odstranili takoj, ko so bili o njem obveščeni. Po poročanju bloga, naj bi bilo bistvo sodbe v tem, da so tudi zaposleni v podjetju, ki zgolj omogoča objavo vsebin na internetu, kazensko odgovorni za vsebine, ki jih uporabniki tam objavljajo.

2 komentarja:

 1. http://www.monitor.si/novica/tozbe-in-preiskave-proti-googlu-vse-bolj-pogoste/

  OdgovoriIzbriši
 2. Črvi religije so daleč prodrli. Kako dobro so obedovali, se gostili! Kdaj bo tega konec?!

  V čem se ta "tožba" razlikuje od zahteve turške delegacije v Združenih narodih, da država Danska s pravnimi sredstvi prepreči objavo šaljivih karikatur preroka mohameda in vseh podobnih bogokletnih kletev islamske vere?

  Kakor Danska vlada ne more sprejeti odgovornosti nad objavami časopisov (sredstev, v katerih se izražajo pogledi ljudi in tudi njihovo mnenje/volja), tako mednarodno podjetje google ne more biti odgovorno za "zločine" svojih "anonimnih" blogarjev. Dana je bila zahteva za odstranitev videov, odstranili so jih. V čem je problem? Z odstranitvijo je google pokazal (čeprav bi se o tem dalo debatirati) najvišjo stopnjo družbene odgovornosti in mu očitno ni mar za svoje ime. Ta proces na sodišču ima očitno en sam namen: Ustaviti masovno proizvodnjo svobodne volje na spletnih portalih in vrniti čase cenzure skozi večvredno moralo rimokatoliške cerkve.

  (ZdravaPamet)

  OdgovoriIzbriši