Zdravniška potrdila za podaljšanje statusa

Zdravniška zbornica se je odločila raziskati, kako je z izdajanjem zdravniških potrdil študentom, ki so jih ti uporabljali za urejanje študentskega statusa (ali morda tudi izrednega vpisa v višji letnik) na ljubljanski EF.

Seveda je vprašanje, ali se je tega lotila na najboljši način (in kateri način sploh je najboljši oziroma pravi), kot tudi, ali je prav/zgolj Ekonomska fakulteta poseben primer, ki zahteva tak nadzor, pa tudi, kako bo (ob vprašanju varstva osebnih podatkov) poskrbljeno za čim manj boleče ločevanje primerov z resničnimi težavami od tistih s sumljivim pedigrejem.

A če in kolikor gre lahko za zlorabo sistema, bi se nemara vsi morali strinjati, da je prav, da se razišče in ustavi. (Vsi, seveda, razen tistih, ki so od tega morda imeli koristi.) V splošni javnosti bo sicer ta pobuda morda talka mnogih drugih pomislekov o delu zdravniške zbornice in zdravstva nasploh, ki bodo v svojih posplošitvah enako problematični, kot bi bilo metanje vseh študentov z zatrjevanimi zdravstvenimi težavami v isti koš. Kaj pa menite bralci Kvarkadabre?

Oznake: ,