Ali Teološka fakulteta ustanavlja univerzo znotraj univerze?

Ustanovitev katoliške univerze je novi ljubljanski škof Stres včeraj predstavil kot enega izmed dveh glavnih ciljev svojega mandata. Formalni ustanovitelj bo Katoliški inštitut, zavod, ki ga je ustanovila Škofovska konferenca. Prva bo Fakulteta za poslovne vede:

Kot nam je povedal Andrej Naglič, prokurist Katoliškega inštituta, formalnega ustanovitelja te fakultete, bo delovala brez koncesije, prvi študentje pa se bodo lahko vpisali letos jeseni. V triletni bolonjski program naj bi sprejeli od 30 do 50 študentov, predavalnice pa bodo v Ljubljani na Krekovem trgu in v traktu ob Poljanski cesti, na kateri domuje tudi Teološka fakulteta. (Dnevnik)
Nova fakulteta kot zametek nove univerze, bo domovala v istih prostorih kot Teološka fakulteta, članica Univerze v Ljubljani? Med štirimi navedenimi strokovnimi nosilci ustanovitelja univerze Katoliškega inštituta
Za direktorja novoustanovljenega zavoda je bil za mandatno dobo pet let imenovan ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Svet zavoda sestavljajo dr. Vinko Potočnik, dr. Andrej Saje in mag. Andrej Naglič. (Vir: RKC)
so trije navedeni kot predavatelji na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani?

Ne bi bil rad apriori nekonstruktiven, saj je vsak nov izobraževalni ali znanstveni projekt načelno pozitiven. Kar me je zmotilo, je videz (upam, da zgolj videz), da se znotraj UL koti nekakšna univerza znotraj univerze. To pa ne bi bila ravno dobra praksa.

PS, Čestitam Jure za včerajšnji nastop pri Marcelu. Tako dobro si razložil "božji delec", da te morda čaka bleščeča prihodnost na novi univerzi, he he ;)

Oznake: ,