Priznanje "Mentor leta"

Z veseljem objavljam obvestilo o novi nagradi, ki jo letos prvič podiplomski študenti oziroma mladi raziskovalci podeljujejo svojim najboljšim raziskovalnim mentorjem. Vsekakor pohvale vreden projekt!
Društvo mladih raziskovalcev Slovenije bo letos premierno podelilo priznanje Mentor leta 2009, namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladih raziskovalcev. V podelitvi priznanja vidimo priložnost za promocijo dobrih mentorskih praks in najboljših slovenskih mentorjev, prav tako pa tudi promocijo znanosti in raziskav v slovenskih medijih.

Komisija za izbor nagrajenca/ke trenutno izbira med 26 prispelimi nominacijami, katerim so mladi raziskovalci in mladi doktorji priložili tudi obsežne esejske prispevke o kvalitetah njihovih mentorjev, ki so jim nominacijo prislužile. Kot najpomembnejše lastnosti so se, za koga morda presenetljivo, izkazale korekten odnos, pomoč pri mreženju, strokovna podpora in "vedno odprta vrata". Izbor nagrajenca/ke bomo objavili 20. novembra na naših spletnih straneh.

Podelitev priznanja bo potekala 30. novembra od 19h ure naprej v veliki predavalnice fakultete za elektrotehniko v Ljubljani.

Oznake: