Kako izgleda čarobni kvark?

In kakšen je elektron, mion, Z bozon? Odgovor na to ima umetnica Julie Peasley. Tako je gluon izredno nasmejan, foton nekoliko asimetričen, elektron povsem simetrično okrogel, elektronski antinevtrino pa izgleda, kot da je ravnokar nekoga oropal. Vsi pa so začuda - plišasti! In so tudi naprodaj. Cena je sicer nekoliko večja, kot vam jo izstavijo delčkarji (enkrat sem izračunal, da stane en b kvark narejen na tovarni b mezonov okoli 50 centov, plišasta verzija pa stane $9.75), vam jih pa zato dostavijo kamorkoli po svetu. A pozor, teža variira. Kot piše na strani The particle ZOO

Particle weights vary according to their properties. The dark matter, top quark and W boson, for example, are the heaviest, as they are stuffed with polished aquarium gravel. The massless bosons are the lightest—they are stuffed with polyester stuffing. The muon, a middleweight (very loosely speaking), is stuffed with poly pellets. I tried to make the tachyon completely massless but I'm still waiting for him to return from the past (future?) to find out if it worked.
Za kolege, ki delajo na Belle, bo morda zanimivo, da je v delčkarskem živalskem vrtu najti tudi Ypsilon mezon. Sedaj si torej lahko končno odnesejo enega tudi domov (Belle je tovarna b kvarkov, ki jih "proizvaja" tako, da najprej s trkom elektrona in pozitrona ustvari resonanco Ypsilon, in sicer ne kar katerokoli resonanco Ypsilon, temveč Ypsilon(4S), ta pa nato razpade na dva mezona, ki vsebujeta b kvar in anti b kvark)