Univerza v Ljubljani 63. v Evropi

..in med 200 na svetu. Se sliši odlično? Saj tudi je. Gre za merjenje prisotnosti na internetu, kjer se je letos Univerza v Ljubljani odrezala za faktor dva bolje kot leto poprej. Novica s strani UL pravi

Webometrics Ranking of World Universities je objavila rangiranje univerz za leto 2009, na katerem se je Univerza v Ljubljani uvrstila na 63. mesto med evropskimi univerzami, kar je bistveno izboljšanje v primerjavi z 124. mestom v preteklem letu. V svetovnem merilu se je Univerza v Ljubljani uvrstila na 201. mesto.
Lestvica WEBOMETRICS zajema 17.000 visokošolskih izobraževalnih ustanov iz vsega sveta in ocenjuje spletno prisotnost, aktivnost ter vidnost univerz ter druge zanesljiv indikatorje njihovega pomena in prestiža. Uvrstitev odraža učinkovitost univerze in odseva njeno predanost k diseminaciji znanja v širšo družbo.

Lestvico WEBOMETRICS pripravlja raziskovalna skupina Cybernetics Lab pri španski Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CISC), eni izmed vodilnih organizacij za temeljne raziskave v Evropi.
Sicer pa je rangiranje slovenskih univerz po webometrics metodologiji naslednje

WORLD RANK UNIVERSITY SIZE VISIBILITY RICH FILES SCHOLAR


Pa še prvih 10 na svetu:

WORLD RANK UNIVERSITY COUNTRY SIZE VISIBILITY RICH FILES SCHOLAR

Oznake: