Luna in "luniji"

V mnozici medijskega dogajanja okoli 40-letnice pristanka na luni (20. julij 1969), se posebno izstopa odlicen clanek na nytimes (kot vedno...). A se bolj kot glavni clanek, je zanimiv sestavek o ljudeh, ki ne verjamejo, da je NASA res uspela konec setdesetih pristati na luni. Med Americani je takih okoli 6 odstotkov. Za pokusino le tale odlomek
Mr. Sibrel, who sells his films online, has hounded Apollo astronauts with a Bible, insisting that they swear on camera they had walked on the Moon. He so annoyed Buzz Aldrin in 2002 — ambushing him with his Bible and calling him “a coward, and a liar, and a thief” — that Mr. Aldrin punched Mr. Sibrel in the face. Law enforcement officials refused to file charges against Mr. Aldrin, the second man on the Moon.

Dodatek: Slovenski žurnalizem je dosegel nov vrhunec. Na online ediciji Dnevnika je "jk" spesnil članek, v katerem povsem resno našteva raznorazne iz trte izvite pomisleke glede Apollo poletov na luno. Niti besede pa o tem, kako lahko je tovrstne pomisleke ovreči. Ne, pravzaprav ni res. Vzamem nazaj. "jk" v luči objektivnosti končno sodbo prepusti bralcem: "Kaj je res, kaj ne in ali je vse skupaj velika zarota, pa presodite sami!" In to nam Dnevnik pripravi za 40 letnico prvega pristanka na luni?