Pot v Lugano

Na angleških blogih temu rečejo "bleg" - uporaba bloga za iskanje pomoči s strani bralcev. Naslednji teden grem v Lugano, kjer bom imel na neki fakulteti dve predavanji o pravu EU. Tovrstna gostovanja so seveda sijajna ideja in tudi tokratno ni nobena izjema, problem je le, kako čim bolje priti iz Ljubljane v Lugano in nazaj.

Tja mislim v sredo, nazaj pa najbrž v četrtek zvečer (pri čemer predavam do 19h30), da bi bil v Ljubljani do petka dopoldne in ujel nek že dogovorjen sestanek, sicer pa v petek dopoldne. Zadnja rezervna opcija je vožnja z avtom (5h30'), ki bi se ji rad izognil. Po mojem iskanju iz Ljubljane ne v Lugano ne v Milan ni nobenega časovno in cenovno ugodnega leta; vlak iz Ljubljane je še bolj zamuden in predvsem naj ne bi bilo mogoče kupiti ležalnika.

Zato sem trenutno pri naslednji izbiri: z avtom do Trsta in potem z veliko krajšo potjo od Trsta do Lugana z vlakom. Terminsko se ta pot tudi še kar izide, zato je trenutni favorit. Ima kateri od bralcev še kak drug predlog? Ali pa izkušnje z železniško postajo v Trstu - kje v bližini je najbolje parkirati avto za dva dni in kako je z vnaprejšnjim nakupom vozovnic prek spleta?

Oznake: ,