Nova merila za izvolitve na UL

Univerza v Ljubljani oblikuje nova merila za napredovanje po akademski lestvici. Temu postopku ob rob je potrebno povedati, da je so predlagana ali se strozja merila bila ze sedaj v veljavi na mnogokaterem naravoslovnem faksu. A kljub temu se zdi, da predlog sproza kar nekaj negodovanja - kot ze zdi predvsem na bolj "mehkih" podrocjih. Pa poglejmo kaksni so predlogi

za napredovanje v docenta mora kandidat med drugim pokazati naslednje

za izrednega profesorja:

za rednega profesorja:

Glede na to, da so merila postavljena precej nizko, sem bil nemalo presenecen, ko sem v Financah naletel na naslednji clanek izpostavljenega mladega slovenskega ekonomista Sasa Polanca pod naslovom Bo Univerza v Ljubljani raj le za izbrance? Clanek je res vreden branja in ga toplo priporocam. Verjamem, da bo vplival na vase mnenje o kvaliteti studija na EF. Za okusino le tale podatek:

Tretji pomislek je glede citatov. Na Ekonomski fakulteti smo pregledali citiranost lastnih raziskovalcev in ugotovili, da celo najboljši raziskovalci ne presegajo 10 citatov, tako da po dosedanjih dosežkih nihče ne dosega pogojev za izrednega profesorja, kaj šele za rednega.
V komentarjih ga je nato Polanec malce popravil v
Dopolnitev oziroma popravek: redni profesor Janez Prašnikar na EF ima 53 normiranih citatov, za ostale zaposlene pa podatek drži.

Oznake: ,